Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба,

...
 Ако се запитаме кое е това, което ядем толкова често, колкото хляба,
Коментари Харесай

Тези картофки са ми любими за вечеря- мога да си изям цялата тавичка сама, толкова са вкусни

 Ако се запитаме кое е това, което ядем толкоз постоянно, колкото хляба, незабавно ще се сетите за обичаните на всички картофи. Има хиляди предписания и вариации с тях и в никакъв случай не писват.

И дребни и огромни умират за тях

Това ядене с картофи, тиквички и бекон е едно от обичайните ястия на украинската кухня. За да подготвите всички артикули се нуждаете от 10-15 минути. След това изпращате всичко във фурната и можете да започнете да вършиме зеленчукова салата и десерта. В резултат на това главното ястие ще бъде доста скоро на масата и няма да отделяте много време за готвене.

Нужни съставки

картофи пресни 500 грама

тиквички 1-2 бр.

бекон 200 g

чесън 3-4 скилидки

слънчогледово олио 2 супени лъжици

магданоз 1 връзка

сол на усет

черен пипер на усет

 

Как да си ги приготвите:

Измийте тиквичките. Не ги белете. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 0,5 см. Сложете нарязаните тиквички в купа и посолете. Разбъркайте и оставете настрани за 20 минути. През това време тиквичките ще пуснат сок.

Измийте младите картофи. Не белете и тях. Нарежете ги на кръгчета с дебелина 3 мм.  Нарежете беконът на тънки линийки. Вземете тава за печене и я намаслете със слънчогледовото олио.

Изцедете сока от тиквичките. Поставете на дъното подредени тиквичките като първи слой- разпростирани в кръг. Обелете чесъна. Нарежете го на тънки кръгчета. Сложете нарязания чесън на тиквички като втори пласт.

Направете трети пласт с късчета бекон. Последният пласт е с картофените филийки. Те се редят по същия метод като тиквичките, покриват се. Сол и пипер сложете от горната страна. Можете също по този начин да употребявате обичаните си подправки. Загрейте фурната до 200 ° С. Покрийте картофите с фолио и печете за 20 минути.

Отстранете фолиото след 20 минути и оставете за още толкоз картофите във фурната  Нарежете ситно магданоз и поръсете от горната страна

Предлагаме ви да си подготвите лека зеленчукова салата, ужасно ще се съчетае с това ядене. Като съществени съставки, зелето, краставици и домати са подобаващи. Една изобилна вечеря е подготвена. Остава единствено да опитате и да се насладите. Бон вкус!

ЗАЖЕНАТА

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР